Kategorier
Hundkurs

Nya kunskaper med valpkurs i Uppsala

För en valp är allt nytt. För en nybliven hundägare är det ungefär likadant. För den som aldrig förr ägt en hund finns mycket att lära. Det är roligt och lätt med hundvett på en valpkurs i Uppsala.

Visst är det rart med en alldeles ny liten hund? Den kommer till dig, glad och positiv och utan speciellt mycket uppfattning om hur man uppför sig. Det är liksom ditt jobb att vänligt och varsamt visa den vad som gäller.

När valpen introducerats och funnit sin plats börjar det bli dags att gå på kurs. En valpkurs i Uppsala är precis det som behövs för både valp och ägare. Båda får stöttning och utbildning av kunniga handledare. Nu börjar er gemensamma skolning.

Valpkurs ger hundvett och ägarvett

Ni är fortfarande nybekanta och vet inte riktigt vad ni kan förvänta er av varandra, valpen och du. En valp behöver lära sig vissa grundläggande regler för ett okrångligt vardagsliv och här är platsen där ni tränar grunderna. Som ägare ska du vara hundens fasta punkt och trygghet i tillvaron. När kursen är klar har du växt in i rollen.

En trygg och glad hund är det övergripande målet. En sådan vovve kan möta andra hundar på promenad utan att bli nervös och skälla. Den kommer på inkallning och den vet att det är ditt jobb att leda. Sedan gör det ju inget om både ägare och hund får nya bekanta under kursen heller. Tävlingshund eller sällskapshund – alla behöver vanligt hundvett.