Om oss

Välkommen till en sida som vill skapa bättre hundägare. Vi som skriver har lång erfarenhet av att äga hundar och vissa av oss har under en längre tid sysslat med uppfödning. Det som sådde fröet till den här sidan var just detta.

Vi träffade dagligen personer som var intresserade av att skaffa hund och som besökte oss för att köpa en av de hundvalpar som fötts. På frågan om varför de ville ha hund så var svaret ofta att det skulle vara mysigt. Om man sedan fortsatte att fråga om exempelvis jobb, boende och var personerna i fråga befann sig i livet så såg man tydliga avigsidor. Många hade egentligen ingen plan för sitt hundägande: man ville ha en hund för stunden och utan en tanke på framtiden.

Att skaffa hund gör man inte bara för att, man gör det för tio-femton år framåt i tiden. Det handlar om ansvar, om uppoffringar och om ett åtagande. Det vi kan säga som uppfödare är att vi tackat nej till många personer som velat köpa våra valpar – trots att de velat betala mer än andra – som en följd av att vi känt att de inte passat. Det är det den här sidan kommer att fokusera mycket på: vi vill att hunden ska hamna i centrum och att den alltid ska få det så bra som möjligt.

I en tid som denna blir allt detta än mer tydligt. Många arbetar hemifrån och har ett behov av sällskap. En hund blir lösningen, vilket säkerligen är bra just där och då. Men, vad händer då livet återgår till det normala och då arbetssituationen förändras. Passar hunden verkligen in lika bra i livet då? Vi vill alltid se till hundens bästa!

Vi kommer att skriva mycket om hundar, ge goda tips och råd om skötsel, uppfostran och disciplin. Utöver det så kommer vi även att skriva mycket om andra djur samt om allt som hör ett ägande till. Målet är att skapa en sida som hela tiden ger nya tankar, nya idéer och ny kunskap.